Kwaliteit

Omdat we kwaliteit hoog in het vaandel dragen werken we enkel met producten die streng gecontroleerd worden op vlak van kwaliteit en traceerbaarheid. Daarnaast geven wij de voorkeur aan lokale partners die op een duurzame wijze produceren met respect voor het dier.

Tijdens het volledig lokale productieproces van onze eigen kippen (grootgebracht door ons moederbedrijf J. Lisabeth NV), controleren we steeds de kwaliteit. Daarnaast passen we uiteraard de HACCP-regelgeving toe.

Het voortdurende toezicht op de kwaliteit van onze eigen kippen begint al bij wat onze dieren eten. In tegenstelling tot de voeders van sommige andere kippenkwekers, bevat onze onveranderlijke, eerlijke graanmengeling geen restproducten. Ook is de productiemethode van ons voeder energiezuinig omdat het uitsluitend enkelvoudige granen bevat. Het milieu wordt verder ook gespaard doordat al onze productiebedrijven in een radius van maximaal 30 km liggen. Zelfs het water dat onze kippen drinken komt uit eigen waterput en wordt constant gemonitord.

Sinds 2 jaar doet J. Lisabeth NV tevens aan het diervriendelijke on-farm hatching-principe waarbij onze kuikens na 21 dagen in de stal uitkomen. Op die manier hebben de dieren minder stress en onmiddellijk natuurlijk daglicht. Dat komt hun weerstand en darmflora ten goede en vertaalt zich uiteindelijk in de kwaliteit van ons kippenvlees.

Ook als volwassen vleeskippen kunnen ze genieten van stallen met natuurlijk daglicht waar ze ruimte hebben om in vers strooisel te scharrelen en met afleidingsmateriaal te spelen. Hygiƫne, eerlijke voeding en een zo aangenaam mogelijke ervaring staan dan ook op de eerste plaats. Want een tevreden kip zorgt volgens ons voor een beter product.