Over ons

Onze groothandel in wild en gevogelte is al meer dan 20 jaar een traditionele en lokale distributeur met een eigen kippenbroeierij en mengvoederunit, dankzij ons moederbedrijf, kippenkwekerij J. Lisabeth NV. De naam van ons in kip gespecialiseerde familiebedrijf uit Deinze is een verwijzing naar ‘delicatessekip’ en dat is geen loos begrip. Delikip waakt namelijk van ei tot bil over de kwaliteit van zijn eigen kipproducten die uitsluitend worden aangeboden aan professionelen. Controle over de hele keten, een eerlijke voeding en kwekerijen met respect voor de kippen resulteren zo in een traditioneel, lokaal kwaliteitsproduct van Belgische bodem.

Historiek

De liefde voor de kip zit al meer dan 60 jaar bij onze familie in het bloed. Eind jaren 50 pendelde leghennenhouder Joris Lisabeth namelijk van Gottem naar Brussel om zijn eieren persoonlijk aan de man te brengen bij patisserieën en bakkerijen die op zoek waren naar kwaliteitsvolle eitjes. Omdat hij er continue naar streefde om zijn product van het hoogste niveau te houden, startte de vader van Jan Lisabeth met een zelfmengerij waarin hij zelf zijn kippenvoeder maakte. Het was de onofficiële start van het kwaliteitslabel dat onze verschillende bedrijven vandaag eigen zijn. Vervolgens richtte Joris zijn eigen broeierij op om niet afhankelijk te moeten zijn van de stallen van andere landbouwers en kwam de tak vleeskuikenhouderij erbij. Op die manier ontstond de garantie van continuïteit.

Begin jaren 90 namen zoon Jan en zijn vrouw Lieve de kippenkwekerij J. Lisabeth NV van Joris over en deden ze het bedrijf verder groeien. Vanuit de wens om een traceerbaar eindproduct te maken, kwam de distributietak Delikip er in 1999 bij. Omdat onze familie ook toen vooruitziend was, werden we de allereerste kippenkweker die een extern gecontroleerde reguliere kip op de markt bracht. Ons eigen kwaliteitslabel Gallux, met respect gekweekt en van ei tot bil Belgisch, zag het licht in 2018. Intussen is met zoon Olivier ook de derde generatie in de familiebedrijven gestapt.

Onze familie is ervan overtuigd dat Delikip zijn klanten altijd een meerwaarde heeft geboden in onze geschiedenis van kippen en andere producten distribueren. Ook in de toekomst streven we ernaar om onze afnemers zo goed mogelijk te bedienen met het (h)eerlijke en lokale gevogelte en wild waar de consument van vandaag naar op zoek is. En dat altijd met respect voor mens en dier.

Joris Lisabeth

Jan en Lieve (© jdv / Het Nieuwsblad)

Jan met zijn zoon Olivier